Njut av sommaren säkert

Solsäkra din sommar med rätt SPF

Att njuta av solen och samtidigt skydda din hud behöver inte vara svårt. Använd rätt SPF, var noga med appliceringen och komplettera med hatt, kläder och skugga så kan du se fram emot en fantastisk sommar fylld av soliga äventyr och frisk, glad hud!

För kom ihåg, en solsäker sommar är en bra sommar!

Så Väljer Du Rätt SPF

UV-strålar kan orsaka allt från solbränna till hudcancer. Att använda rätt SPF är ett enkelt och effektivt sätt att minska dessa risker. Att använda solskydd med bredspektrum är också bra då det skyddar mot både UVA och UVB strålar.

Jag rekommenderar att man alltid använder solskydd med minst SPF30. Det är vanligtvis tillräckligt för de flesta som ett grundskydd till vardags. MEN tänker du ligga och sola eller ta en tur med båten kan det vara bra att eller på annat sätt vistas en längre tid i solen kan det vara bra att välja ett högre SPF då man ofta glömmer bort att vattnet reflekterar UV-strålarna, svett och vatten ”sköljer” bort ditt skydd och om det fläktar känns inte solen lika varm.

Applicering är Nyckeln

För att SPF ska vara effektivt är korrekt applicering avgörande. Här är några tips:

  1. Använd tillräckligt: De flesta använder för lite solskydd. En bra riktlinje är att använda ungefär en handfull för hela kroppen.
  2. Applicera i förväg: Applicera solskyddsmedlet cirka 15 minuter innan du går ut i solen för att ge det tid att absorberas ordentligt.
  3. Återapplicera ofta: Återapplicera varannan timme och direkt efter simning, svettning eller handdukstorkning.

Glöm inte Skuggan och Kläderna

Även om solskyddsmedel är viktigt, är det också bra att kombinera med andra former av solskydd. Sätt dig i skuggan under de starkaste soltimmarna (mellan 10:00 och 16:00), använd gärna långärmad skjorta för att ge axlar och armar extra skydd, en keps eller solhatt skyddar hjässan och ansiktet. Även dina ögon behöver skyddas mot UV-strålarna så använd solglasögon.

Johanna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen